λίγα λόγια…

 

Πέρα από και διαμετρικά αντίθετος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) ο Ελευθεριακός Ορειβατικός Συνδεσμος (σε παράφραση των ελληνικών ορειβατικών συλλόγων – Ε.Ο.Σ.) είναι ένα αυτοοργανωμένο συλλογικό εγχείρημα συντρόφων στα βουνά και στους δρόμους.
Σιχτιριασμένοι με την νοοτροπία των περισσότερων Ε.Ο.Σ. θεωρούμε πως οι απόκρυμνες κορφές, τα ρουμάνια, τα γκρέμια και τα σκοτεινά τα δάση, είναι πεδία και εργαστήρια συντροφικότητας, αλληλεγγύης, αυτογνωσίας και εξερευνησης, έξω από την λογική των ειδικών, των οδηγών και των πρωταθλητών.
Βαρεθήκαμε την εμπορευματοποίηση των βουνών και τον μικροαστισμό που κουβαλούν φορείς και σύλογοι της ομοσπονδίας και θεωρούμε βεβήλωση να κυματίζουν τα γαλανόλευκα λάβαρα της εξουσίας εκεί που ο αστικός πολιτισμός αδυνατεί να εδραιωθεί, εκεί που ο παγωμένος αγέρας της ελευθερίας, βουτάει από τους γκρεμούς στο χάος, εκεί που αντλούμε την δύναμη για τους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται…εκεί που αν κοιτάξεις προσεκτικά τον γκρίζο βράχο θα δείς ακόμα τα χνάρια ληστών και παρανανόμων να ακολουθούν τα κακοτράχαλα μονοπάτια της ελευθερίας.
Οι επιλογές του τόπου, του τρόπου και του χρόνου είναι αποτέλεσμα συνδιαμόρφωσης και τούτο το blog εργαλείο επικοινωνίας αλλά και ενημέρωσης για την καλύτερη προετοιμασία των διαδρομών. Σκοπεύουμε να καταγράφουμε εδώ τις αναβάσεις που θα γίνουν με σκοπό αυτός εδώ ο χώρος να οργανωθεί ως μια βάση πληροφόρησης ορειβατικών – αναριχιτικών διαδρομών της βαλκανικής.
Κι αν χανόμαστε πότε πότε, χαράζουμε τα δικά μας μονοπάτια και γυρνάμε πίσω πιο δυνατοί και πιο δεμένοι με κάλους στα πόδια μα ποτέ στο μυαλό.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *